Follow us

Γλυκόξινη "μαρμελάδα" ντομάτας

Γλυκόξινη "μαρμελάδα" ντομάτας

Υλικά

υλικά

1500 γρ. ώριμες ντομάτες

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 1/2 φλ.τσ. καστανή ζάχαρη

1/4 φλ.τσ. μηλόξιδο

1 λεμόνι, το χυμό

1/2 κ.γ. σπόροι κόλιαντρου κοπανισμένοι

1/2 κ.γ. σπόροι κύμινου

1 κ.γ. κοφτό αλάτι

παρασκευή

Πλένουμε τις ντομάτες, τις χαράζουμε σταυρωτά στο κάτω μέρος και τις ζεματάμε γιά 1' σε νερό που κοχλάζει, γιά να τις ξεφλουδίσουμε έυκολα.

Τις βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε μόλις να σιγοβράζουν περίπου 3 ώρες, ενώ ανακατεύουμε τακτικά.

Στο τέλος θα πρέπει ο πολτός να έχει πήξει και να έχει πάρει την υφή μαρμελάδας.

Κλείνουμε τη ζεστή "μαρμελάδα" σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και τα βάζουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα με νερό γιά 15'.

Διατηρείται γιά πολύ καιρό.

(Χωρίς βράσιμο διατηρούνται μέχρι 2 εβδομάδες σε ψυγείο).tips: συνοδεύει ψητά κρέατα κάθε είδους ή αλείφεται σε φρυγανισμένα φετάκια γιά ορεκτικό.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.