Γλυκόξινα σουβλάκια κοτόπουλου

Συνταγή

Γλυκόξινα σουβλάκια κοτόπουλου
Υλικά για 4 άτομα

4 στήθη κοτόπουλου ολόκληρα
1 πράσινη και 1 κόκκινη στρογγυλή πιπεριά
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο κάθετα στα τέσσερα
1/3 φλ.τσ. σάλτσα σόγιας
1/2 φλ.τσ. χυμό ανανά
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)
1 σκ. σκόρδο λυωμένη
3 κ.σ. σπορέλαιο
πιπέρι
(σερβίρεται με ρύζι λευκό)

Παρασκευή

Φτιάχνουμε μια μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά εκτός από πιπεριές και κρεμμύδι. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους 2Χ2 ανάλογους με τα άτομα και βάζουμε στη μαρινάδα για 1 ώρα τουλάχιστον. Κόβουμε τις πιπεριές στα 4. Περνάμε το κρέας σε ξύλινα σουβλάκια (μουλιασμένα προηγουμένως σε νερό) εναλλάξ με κομμάτια πιπεριάς και κρεμμυδιού. Ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα γυρνώντας τα μια φορά. Σερβίρουμε με λευκό ρύζι απλό ή μπασμάτι.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος