banner
banner
banner

Γλυκόξινα σουβλάκια κοτόπουλου

Συνταγή

Γλυκόξινα σουβλάκια κοτόπουλου
Υλικά για 4 άτομα

4 στήθη κοτόπουλου ολόκληρα
1 πράσινη και 1 κόκκινη στρογγυλή πιπεριά
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο κάθετα στα τέσσερα
1/3 φλ.τσ. σάλτσα σόγιας
1/2 φλ.τσ. χυμό ανανά
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)
1 σκ. σκόρδο λυωμένη
3 κ.σ. σπορέλαιο
πιπέρι
(σερβίρεται με ρύζι λευκό)

banner
Παρασκευή

Φτιάχνουμε μια μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά εκτός από πιπεριές και κρεμμύδι. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους 2Χ2 ανάλογους με τα άτομα και βάζουμε στη μαρινάδα για 1 ώρα τουλάχιστον. Κόβουμε τις πιπεριές στα 4. Περνάμε το κρέας σε ξύλινα σουβλάκια (μουλιασμένα προηγουμένως σε νερό) εναλλάξ με κομμάτια πιπεριάς και κρεμμυδιού. Ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα γυρνώντας τα μια φορά. Σερβίρουμε με λευκό ρύζι απλό ή μπασμάτι.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος