banner
banner
banner

Γλυκιά σούπα αχλαδιού με μπαχαρικά (του σεφ Γιάννη Λουκάκου)

Συνταγή

Γλυκιά σούπα αχλαδιού με μπαχαρικά (του σεφ Γιάννη Λουκάκου)
Υλικά για 4 μερίδες

Για τη σούπα αχλάδι
450 γρ. αχλάδι
300 γρ. νερό
190 γρ. ζάχαρη
0,3 γρ. βανίλια
120 γρ. χυμός μήλου
70 γρ. κρέμα γάλακτος
8,5 γρ. χυμός λεμόνι
3,6 γρ. ξύσμα λάιμ


Για το σπρινγκ ρολλ με κατσικίσιο τυρί, ανθότυρο και φιστίκι Αιγίνης
80 γρ. ανθρότυρο
80 γρ. κατσίκισιο τυρί
16 γρ. φιστίκι Αιγίνης, καβουρδισμένο και ψιλοκομμένο
4 γρ. φύλλο για σπρινγκ ρολλ
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

banner
Εκτέλεση

Μ' ένα μαχαίρι κόβουμε τη βανίλια στη μέση κατά μήκος και απελευθερώνουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό της. Χρησιμοποιούμε τα σποράκια και το εξωτερικό περίβλημα.
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα αχλάδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα φρούτα, περίπου 30 λεπτά.
Αφαιρούμε τη βανίλια και χτυπάμε στο μπλέντερ, προσθέτοντας το χυμό μήλου, την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμόνι και το ξύσμα λάιμ. Αν η υφή της είναι πολύ πηκτή, αραιώνουμε με λίγο νερό. Για πιο λείο αποτέλεσμα περνάμε από λεπτή σήτα και σερβίρουμε με το σπρινγκ ρολλ με κατσικίσιο τυρί, ανθότυρο και φιστίκι Αιγίνης.


Για το σπρινγκ ρολλ με κατσικίσιο τυρί, ανθότυρο και φιστίκι Αιγίνης
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο, το κατσικίσιο τυρί και το φιστίκι Αιγίνης. Κόβουμε το φύλλο σε 8 μικρά ορθογώνια, χωρίζουμε το μείγμα τυριών σε 8 ισομεγέθεις ποσότητες και τυλίγουμε τα σπρινγκ ρολλς. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα εξωτερικά.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος