Follow us

Γλώσσα μοσχαρίσια με πικάντικη σάλτσα old fashion

Γλώσσα μοσχαρίσια με πικάντικη σάλτσα old fashion

Υλικά

Yλικά

1 μοσχαρίσια γλώσσα 1.5 κ.

1 κ.σ. φουσκωτή βούτυρο

2 κ.σ. κοφτές αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ φλ. από τον ζωμό της γλώσσας

1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο

2 κ.σ. κάπαρη ξεπλυμμένη από την άλμη της

1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. σχοινόπρασο (ή το πράσινο μέρος από φρέσκο κρεμμυδάκι) ψιλοκομμένο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τη γλώσσα και τη βάζουμε σε λεκάνη με χλιαρό νερό και ½ φλιτζάνι ξύδι για 1 ώρα.

Τη βγάζουμε καθαρίζουμε τυχόν αίμα που έχει μείνει κυρίως στη βάση της και τη βάζουμε με 1 lt κρύο νερό, το κρεμμύδι χαραγμένο σταυρωτά και 1 κ.σ αλάτι στην κατσαρόλα.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε γύρω στη 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει (ελέγχουμε τρυπώντας τη σάρκα με ένα μυτερό μαχαίρι).

Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε τη γλώσσα σε λεκάνη με κρύο νερό και βγάζουμε την πέτσα.

Σουρώνουμε τον ζωμό.

Την αφήνουμε να κρυώσει καλά, την κόβουμε σε λεπτές φέτες και τη μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό κατσαρολάκι, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με τον αβγοδάρτη σε μέτρια φωτιά, μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Ρίχνουμε 1 ½ φλ.

από τον τον ζωμό ζεστό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να ενσωματωθεί το υγρό στο μείγμα και γίνει μια πηχτή σάλτσα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κάπαρη, το αγγουράκι, το σχοινόπρασο ή το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο και ανακατεύουμε.

Διορθώνουμε το αλάτι ανάλογα με το γούστο μας, περιχύνουμε τη γλώσσα και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Το πιάτο γίνεται πλουσιότερο όταν σερβιριστεί με σαλατικά.

Α.Τ.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.