banner
banner
banner

Γλώσσα meunière

Συνταγή

Γλώσσα meunière
Υλικά για 6 άτομα

6 γλώσσες των 400 γρ.
60 γρ. βούτυρο αγελαδινό
30 ml ελαιόλαδο
80 γρ. αλεύρι
1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ψάρια από εντόσθια και λέπια, τα πλένουμε και τα αλατίζουμε. Αφήνουμε να μείνουν με το αλάτι 30’. Βάζουμε αλεύρι σε ταψάκι και αλευρώνουμε τα ψάρια τινάζοντας το περίσσευμα. Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Ροδίζουμε τις γλώσσες για 2’ από κάθε πλευρά και προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο. Τις γυρίζουμε προσεκτικά με σπάτουλα και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά ραντίζοντας συχνά τα ψάρια με το βούτυρο του τηγανιού. Το βούτυρο θα πρέπει να πάρει καστανό χρώμα (beurre noisette). Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε σε πιατέλα. Στύβουμε το λεμόνι μέσα στο βούτυρο, ανακατεύουμε και ραντίζουμε τα ψάρια. Συνοδεύουμε με πατατούλες στον ατμό και ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος