Follow us

Γλώσσα meunière

Γλώσσα meunière

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

6 γλώσσες των 400 γρ.

60 γρ. βούτυρο αγελαδινό

30 ml ελαιόλαδο

80 γρ. αλεύρι

1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ψάρια από εντόσθια και λέπια, τα πλένουμε και τα αλατίζουμε.

Αφήνουμε να μείνουν με το αλάτι 30’.

Βάζουμε αλεύρι σε ταψάκι και αλευρώνουμε τα ψάρια τινάζοντας το περίσσευμα.

Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

Ροδίζουμε τις γλώσσες για 2’ από κάθε πλευρά και προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο.

Τις γυρίζουμε προσεκτικά με σπάτουλα και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά ραντίζοντας συχνά τα ψάρια με το βούτυρο του τηγανιού.

Το βούτυρο θα πρέπει να πάρει καστανό χρώμα (beurre noisette).

Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε σε πιατέλα.

Στύβουμε το λεμόνι μέσα στο βούτυρο, ανακατεύουμε και ραντίζουμε τα ψάρια.

Συνοδεύουμε με πατατούλες στον ατμό και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.