Follow us

Γλώσσα κοκκινιστή με ζυμαρικά

Γλώσσα κοκκινιστή με ζυμαρικά

Υλικά

Υλικά

1 γλώσσα μοσχαρίσια γύρω στο 1,5 κ.

3 καρότα σε ροδέλες

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι μαϊντανό + 1 ματσάκι άνηθο χοντροκομμένα

200 γρ. βούτυρο

500 ml λευκό ξηρό κρασί

500 ml πυκνό ζωμό κρέατος (και έτοιμο)

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

250 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή κεφαλοτύρι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τη γλώσσα και τη βάζουμε σε λεκάνη με χλιαρό νερό και ½ φλιτζάνι ξύδι για 1 ώρα.

Τη βγάζουμε, καθαρίζουμε τυχόν αίμα που έχει μείνει κυρίως στη βάση της και τη βάζουμε με το κρύο νερό στην κατσαρόλα.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.

Τη βγάζουμε, τη βάζουμε σε λεκάνη με κρύο νερό και βγάζουμε την πέτσα.Λιώνουμε το βούτυρο σε μια πυρίμαχη κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο και στρώνουμε στον πάτο τα αρωματικά χόρτα, τα κρεμμύδια και τα καρότα.

Τα μαγειρεύουμε επάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε το κρασί και όταν εξατμισθεί τοποθετούμε επάνω στα λαχανικά τη γλώσσα και προσθέτουμε τον ζωμό μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τον πελτέ ντομάτας (ο ζωμός πρέπει να σκεπάζει τη γλώσσα κατά τα ¾).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C.

Σκεπάζουμε τη γλώσσα με βουτυρωμένη λαδόκολλα και την αφήνουμε να ψηθεί για 2 ώρες. Βγάζουμε τη γλώσσα σε πιατέλα, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Περνάμε τα λαχανικά και τη σάλτσα από μουλινέτα.

Την αρτύζουμε σύμφωνα με το γούστο μας (αλάτι και πιπέρι). Βράζουμε κάποιο μακρύ ζυμαρικό της αρεσκείας μας (σπαγγέτι, χοντρά μακαρόνια, λαζάνια, ταλιατέλες, κλπ).

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα με τη σάλτσα και το τυρί μαζί με όσες φέτες γλώσσας θέλουμε.

A.T.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.