Follow us

Γλώσσα βραστή με κρύες σάλτσες

Γλώσσα βραστή με κρύες σάλτσες

Υλικά

Υλικά

1 γλώσσα 1,5 κ.

1,5 lt νερό

1 ½ κοφτή κ.σ. αλάτι

5 ολόκληροι κόκκοι μαύρο πιπέρι

1 δαφνόφυλλο ξερό

Σάλτσες:

Μαγιονέζα απλή

Μαγιονέζα ανακατεμένη με μουστάρδα

Μαγιονέζα ανακατεμένη με horseradish

Μαγιονέζα ανακατεμένη με γιαούρτι και άνηθο

Μαγιονέζα ανακατεμένη με αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ψιλοκομμένο άνηθο  και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

Λαδολέμονο

Λαδόξιδο

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τη γλώσσα και τη βάζουμε σε λεκάνη με χλιαρό νερό με ½ φλιτζάνι ξύδι για 1 ώρα.

Τη βγάζουμε, καθαρίζουμε τυχόν αίμα που έχει μείνει κυρίως στη βάση της και τη βάζουμε με το κρύο νερό στην κατσαρόλα.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 ώρες.

Τη βγάζουμε, τη βάζουμε σε λεκάνη με κρύο νερό και βγάζουμε την πέτσα.

Την κόβουμε σε λεπτές φέτες και την αφήνουμε να κρυώσει.

Τη σερβίρουμε συνοδεύοντάς την με όποιες κρύες σάλτσες θέλουμε και τη γαρνίρουμε με μια πράσινη σαλάτα και αβγά βραστά.

Α.Τ.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.