banner
banner
banner

Γλώσσα βραστή με κρύες σάλτσες

Συνταγή

Γλώσσα βραστή με κρύες σάλτσες
Υλικά

1 γλώσσα 1,5 κ.
1,5 lt νερό
1 ½ κοφτή κ.σ. αλάτι
5 ολόκληροι κόκκοι μαύρο πιπέρι
1 δαφνόφυλλο ξερό
Σάλτσες:
Μαγιονέζα απλή
Μαγιονέζα ανακατεμένη με μουστάρδα
Μαγιονέζα ανακατεμένη με horseradish
Μαγιονέζα ανακατεμένη με γιαούρτι και άνηθο
Μαγιονέζα ανακατεμένη με αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ψιλοκομμένο άνηθο  και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
Λαδολέμονο
Λαδόξιδο

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τη γλώσσα και τη βάζουμε σε λεκάνη με χλιαρό νερό με ½ φλιτζάνι ξύδι για 1 ώρα. Τη βγάζουμε, καθαρίζουμε τυχόν αίμα που έχει μείνει κυρίως στη βάση της και τη βάζουμε με το κρύο νερό στην κατσαρόλα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 ώρες. Τη βγάζουμε, τη βάζουμε σε λεκάνη με κρύο νερό και βγάζουμε την πέτσα. Την κόβουμε σε λεπτές φέτες και την αφήνουμε να κρυώσει. Τη σερβίρουμε συνοδεύοντάς την με όποιες κρύες σάλτσες θέλουμε και τη γαρνίρουμε με μια πράσινη σαλάτα και αβγά βραστά.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος