Υλικά
1 γλώσσα 1,5 κ. Υλικά
1,5 lt νερό
1 ½ κοφτή κ.σ. αλάτι
5 ολόκληροι κόκκοι μαύρο πιπέρι
1 δαφνόφυλλο ξερό
Σάλτσες:
Μαγιονέζα απλή
Μαγιονέζα ανακατεμένη με μουστάρδα
Μαγιονέζα ανακατεμένη με horseradish
Μαγιονέζα ανακατεμένη με γιαούρτι και άνηθο
Μαγιονέζα ανακατεμένη με αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ψιλοκομμένο άνηθο και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
Λαδολέμονο
Λαδόξιδο
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τη γλώσσα και τη βάζουμε σε λεκάνη με χλιαρό νερό με ½ φλιτζάνι ξύδι για 1 ώρα.
Τη βγάζουμε, καθαρίζουμε τυχόν αίμα που έχει μείνει κυρίως στη βάση της και τη βάζουμε με το κρύο νερό στην κατσαρόλα.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 ώρες.
Τη βγάζουμε, τη βάζουμε σε λεκάνη με κρύο νερό και βγάζουμε την πέτσα.
Την κόβουμε σε λεπτές φέτες και την αφήνουμε να κρυώσει.
Τη σερβίρουμε συνοδεύοντάς την με όποιες κρύες σάλτσες θέλουμε και τη γαρνίρουμε με μια πράσινη σαλάτα και αβγά βραστά.
Α.Τ.