Υλικά
1 ½ φλ. μπουκετάκια από κουνουπίδι βρασμένα al denteΥλικά
1 φλ. βρασμένο ρύζι
1 φλ. καπνιστή μπριζόλα ψιλοκομμένη
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 + ½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
250 + 50 ml κρέμα γάλακτος
4 αβγά
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C και βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα 200 ml κρέμα γάλακτος, το 1 φλ.
παρμεζάνα και τα αβγά και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε μια πυκνή κρέμα.
Αφήνουμε στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε την μπριζόλα και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τον μαϊντανό και το μείγμα κρέμα γάλακτος-παρμεζάνα-αβγά.
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε στο σκεύος που έχουμε ετοιμάσει.
Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Ανακατεύουμε τα 50ml κρέμα γάλακτος με το ½ φλ.
παρμεζάνα και περιχύνουμε με το μείγμα την επιφάνεια.
Αφήνουμε να ψηθεί άλλα 5 λεπτά για να ροδίσει.
Σερβίρουμε το φαγητό κατευθείαν από το σκεύος.A.T.