banner
banner
banner

Γκρατέν με κολοκυθάκια και τυριά

Συνταγή

Γκρατέν με κολοκυθάκια και τυριά
Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
150 γρ διάφορα κίτρινα τυριά και φέτα τριμμένα +20 γρ. επιπλέον κίτρινα τυριά για το πασπάλισμα
5 γρ. βούτυρο
250 ml κρέμα γάλακτος
2 αβγά
αλάτι και πιπέρι

banner
Παρασκευή

Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με το βούτυρο και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα πασπαλίζουμε με τα τυριά. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια και τα τυριά. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε το γκρατέν σε προθερμασμένο, στους 170ο С, φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του μείγματος.
Σημ. Μπορούμε να προσθέσουμε μοσχοκάρυδο, δυόσμο ή άνηθο, ψιλοκομμένο στο μείγμα της κρέμας.


Θ.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος