banner
banner
banner

Γκούλας ουγγαρέζικο

Συνταγή

Γκούλας ουγγαρέζικο
Υλικά

1200 γρ. μοσχαρίσια ελιά ή χτένι ή στρογγυλό ή κιλότο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. βούτυρο
1 πρέζα σπόροι καραγουέι (ή κύμινου)
1 πρέζα μαντζουράνα ξερή
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
5 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
2 φλ. καυτό νερό
4 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μεγάλους κύβους. Λιώνουμε το βούτυρο σε “καθιστή” κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή). Ροδίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το καραγουέι, τη μαντζουράνα, το σκόρδο και την πάπρικα. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το καυτό νερό, κουνάμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 2 ώρες και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε άλλη μισή ώρα, προσθέτουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και να γίνουν οι πατάτες. Σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος