Follow us

Γκούλας ουγγαρέζικο

Γκούλας ουγγαρέζικο

Υλικά

Υλικά

1200 γρ. μοσχαρίσια ελιά ή χτένι ή στρογγυλό ή κιλότο

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. βούτυρο

1 πρέζα σπόροι καραγουέι (ή κύμινου)

1 πρέζα μαντζουράνα ξερή

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

5 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

2 φλ. καυτό νερό

4 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μεγάλους κύβους.

Λιώνουμε το βούτυρο σε “καθιστή” κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή).

Ροδίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις μεριές.

Προσθέτουμε το καραγουέι, τη μαντζουράνα, το σκόρδο και την πάπρικα.

Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το καυτό νερό, κουνάμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Σιγοβράζουμε για 2 ώρες και αλατοπιπερώνουμε.

Μαγειρεύουμε άλλη μισή ώρα, προσθέτουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και να γίνουν οι πατάτες.

Σερβίρουμε αμέσως.Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.