Follow us

Γκάνα: Μπανάνες τηγανητές κάακρο

Κίνα, Ισπανία, Λίβανος, Ιαπωνία, Αργεντινή… Χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραπεζώματα σε οκτώ χώρες όπου η γαλοπούλα… είναι εξωτικό πτηνό!

Γκάνα: Μπανάνες τηγανητές κάακρο

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

750 γρ. ώριμες μπανάνες

100 γρ. αλεύρι σίτου

40 γρ. αλεύρι σόγιας

1 κρεμμύδι

1 λεμόνι

1 κ.γλ. τζίντζερ φρεσκοτριμμένο

Πάπρικα

Λάδι για τηγάνισμα

Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις αρωματίζουμε, πασπαλίζοντας τες με τζίντζερ, κρεμμύδι, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε τα δύο αλεύρια και ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό, μέχρι να πάρουμε ένα απαλό κουρκούτι.

Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια, τις βουτάμε στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε στο λάδι Κατόπιν, τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

Μπορεί το λευκό ρύζι και το κρέας μαγειρεμένο σε ζωμό να είναι εκ των ων ουκ άνευ στα αφρικάνικα χριστουγεννιάτικα τραπέζια, δεν λείπει όμως και ο αναμενόμενος γαστρονομικός εξωτισμός.


Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.