Follow us

Γιουβέτσι με χταπόδι του Βασίλη Καλλίδη

Γιουβέτσι με χταπόδι του Βασίλη Καλλίδη

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

1 χταπόδι 1800 γρ.

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια κριθαράκι ψιλό

2 ντομάτες αποφλοιωμένες και κομμένες σε κυβάκια

1 ?3 φλιτζανιού ούζο

1 φλιτζάνι από τον ζωμό του χταποδιού

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 ξυλάκι κανέλα

λίγα κλαράκια μαϊντανό και άνηθο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αφήνουμε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά.

Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα.

Χαμηλώνουμετη φωτιά στο ελάχιστο και σκεπάζουμε με το καπάκι της.

Αφήνουμε το χταπόδι να βγάλει τα υγρά του για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Το σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό.

Αφαιρούμε το δόντι και κόβουμε τα πλοκάμια σε φετάκια. Κόβουμε την κουκούλα στη μέση, την πλένουμε προσεκτικά να φύγει η άμμος και την ψιλοκόβουμε.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέσα σε μία γάστρα ή κατσαρόλα που μπαίνει στον φούρνο.

Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμαμέχρι να καλυφθεί από το λάδι.

Προσθέτουμε το χταπόδι, φέρνουμε μια δυο βόλτες και σβήνουμε με το ούζο.

Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τον ζωμό του χταποδιού, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού,τον μαϊντανό, τον άνηθο και την ντομάτα. Βάζουμε στο φαγητό 6 φλιτζάνια ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε στον φούρνο χωρίς καπάκι στους 200 °C για 35 – 40 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά μια δυο φορές με μία ξύλινη κουτάλα.*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Βασίλη Καλλίδη "'Αθενς Σπεσιάλ", εκδόσεις Πατάκη.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.