banner
banner
banner

Γιουβέτσι με σουπιές, καυκαλήθρες και μυρώνια (του Βαγγέλη Δρίσκα)

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

1 πακέτο (500 γρ.) ζυµαρικά µικρού σχήµατος, κριθαράκι ή πεπονάκι
500 γρ. φρέσκες σουπιές
1 ξερό κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
2 σκελίδες σκόρδο τριµµένο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 µατσάκι καυκαλήθρες
1 µατσάκι µυρώνια
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

banner
Εκτέλεση:

Καθαρίστε τις σουπιές και κρατήστε το σακουλάκι µε το µελάνι τους. Κόψτε τες σε µικρά κοµµάτια. Βάλτε το σακουλάκι (ή τα σακουλάκια) µε το µελάνι σε ένα µπολ, ρίξτε 3-4 κουταλιές νερό, σπάστε τα µε ένα µαχαίρι και ανακατέψτε τα για να διαλυθεί το µελάνι στο νερό. Περάστε το µείγµα από ένα λεπτό σουρωτήρι και κρατήστε το για το µαγείρεµα. Σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεµµύδι και το σκόρδο και όταν µαλακώσουν ρίξτε τις σουπιές. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και µετά ρίξτε το κρασί, αφήστε 4-5 λεπτά και προσθέστε το µελάνι και 1 λίτρο νερό. Αλατοπιπερώστε και βράστε σε µέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά. Ψιλοκόψτε τις καυκαλήθρες και τα µυρώνια, κρατήστε λίγα ψιλοκοµµένα µυρώνια για το σερβίρισµα και ρίξτε τα µυρωδικά στις σουπιές. Προσθέστε τα ζυµαρικά, ανακατέψτε και βράστε το φαγητό για 15 λεπτά σε µέτρια φωτιά. Σερβίρετε και πασπαλίστε µε τα ψιλοκοµµένα µυρώνια που έχετε κρατήσει.

Συνταγή από το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα «Αυτή είναι η κουζίνα μου», εκδόσεις Πατάκη.



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος