banner
banner
banner

Γιουβαρλάκια σε βελουτέ πρασοσέλινου

Θάλεια Τσιχλάκη Θάλεια Τσιχλάκη Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022

Υλικά (για 4 άτομα)
Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα γιουβαρλάκια

½ κιλό χοιρινό κιμά (δύο φορές αλεσμένο)

6 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 ασπράδια αβγών

1 ματσάκι μυρώνια

Πατατάλευρο για το αλεύρωμα

Αλάτι-πιπέρι



Για τη βελουτέ

5 πράσα, κομμένα σε ροδέλες

1/4 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο

1 σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια

2 σκελίδες σκόρδο

2 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμό λεμονιού

Αλάτι και πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τα γιουβαρλάκια, αναμειγνύουμε τον κιμά με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά για να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα αλευρώνουμε. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα πράσα με τη σελινόριζα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν και βράζουμε για 30 λεπτά. Τα βγάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και στο ζωμό τους βράζουμε τα γιουβαρλάκια σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά. Έπειτα, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και περνάμε τα μισά λαχανικά, μαζί με το ζωμό από το κωνικό σουρωτήρι «κινέζο» ή το μπλέντερ. Ξαναρίχνουμε το μείγμα στη φωτιά και, μόλις ζεσταθεί, το αποσύρουμε. Τέλος, βάζουμε τα γιουβαρλάκια στη βελουτέ, προσθέτουμε λεμόνι και πολύ ψιλοκομμένο σέλινο και σερβίρουμε.

Συνταγές της εποχής από τον Βασίλη Τσαγκάρη και τον Ηλία Μπαλάσκα

Updated: 17/02/22
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 04/12/07

banner


Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος