Follow us

Γιουβαρλάκια φρικασέ

Γιουβαρλάκια φρικασέ

Υλικά

υλικά

3/4 κ. κιμάς μοσχαρίσιος και αρνίσιος 

1/2 φλ.τσ. ρύζι για γεμιστά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 αβγά

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομένος

10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια 

1 μέτρια μαραθόριζα (ή 2 μικρές)

3-4 φρέσκα μικρά καροτάκια, καθαρισμένα

1/2 φλ.τσ. άνηθο ψιλοκομμένο

2 λεμόνια, το χυμό

4 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. βούτυρο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Ανακατεύουμε τον κιμά με το ρύζι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ένα ασπράδι, αλάτι και πιπέρι.

Ζυμώνουμε το μείγμα αρκετή ώρα και πλάθουμε γιουβαρλάκια σε μέγεθος καρυδιού.

Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε φετάκια, μαζί με λίγο από το πράσινο τμήμα τους.

Καθαρίζουμε εξωτερικά τη μαραθόριζα, την κόβουμε σε λεπτές φέτες και κατόπιν σε κυβάκια.

Σε φαρδειά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σωτάρουμε τη μαραθόριζα και τα κρεμμυδάκια για 3'-4', μέχρι να μαλακώσουν.

Τοποθετούμε στη σειρά τα γιουβαρλάκια, κοντά-κοντά και βάζουμε ανάμεσα τα καροτάκια, κομμένα στη μέση (ή ανάλογα με το μέγεθός τους).

Βάζουμε νερό που να τα καλύψει μόλις, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθούν περίπου 45', μέχρι να μείνουν με λίγη σάλτσα, προσθέτοντας τον άνηθο 10' πριν τελειώσει το ψήσιμο.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τ' ασπράδια και προσθέτουμε τον κρόκο.

Ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών σουρωμένο και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε λίγο-λίγο ένα περίπου φλ.τσ.

από το ζουμί της κατσαρόλας, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε, να αναμειχθεί με τη σάλτσα.

Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3', ανακινώντας συχνά την κατσαρόλα.

Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.