Γιορτές με χρώμα ελληνικό

Θάλεια Τσιχλάκη Θάλεια Τσιχλάκη Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Γιορτές με χρώμα ελληνικό

Διαλέξαμε μερικές από τις πατροπαράδοτες συνταγές του γιορτινού τραπεζιού, που μπορούν να σερβιριστούν τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά, συνδυάζοντας τες έτσι που να δημιουργούν ένα μενού ή να λειτουργούν ως μεμονωμένες επιλογές, σαν «σφήνες» εκεί που σταματάμε όλοι για να αναρωτηθούμε τι άλλο να μαγειρέψω τώρα. Υποθέτοντας μάλιστα πως είπαμε όσο το δυνατόν περισσότερα περί της γαλοπούλας, εστιάζουμε στο χοιρινό όπου συγκλίνει και η παράδοση, στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας. Η επιλογή του κομματιού του χοιρινού που θα μαγειρέψουμε είναι προσωπική, αλλά συνήθως κάποια κομμάτια, λόγω του μεγέθους τους και της όμορφης όψης τους, δημιουργούν μια πιο γιορτινή εντύπωση. Πώς να το κάνουμε; Τίποτα δεν μπορεί να φαντάζει πιο γιορτινό από ένα ολόκληρο μπούτι, που βγαίνει ροδοκόκκινο από το φούρνο, για να καταλάβει την κυρίαρχη θέση στο τραπέζι μας. Γύρω του η πηχτή, οι λαχανοντολμάδες, τα λουκάνικα ή το ρολό απλά συμμετέχουν, προσφέροντας αν όχι το μεγαλείο τους, την απαράμιλλη νοστιμιά τους.  



Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος