Υλικά
Φύλλα φυκιού nori Υλικά (για 4 άτομα)
2 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. θαλασσινό αλάτι
2 φλιτζάνια αμύγδαλα
Χυμός από 2 λεμόνια
1/2 φλιτζάνι νερό
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ το τζίντζερ, το σκόρδο και το αλάτι.
Προσθέστε τα αμύγδαλα και ξαναχτυπήστε ρίχνοντας σταδιακά το χυμό λεμονιού.
Προσθέστε όσο νερό χρειαστεί, μέχρι να αποκτήσει υφή που να θυμίζει χούμους.
Κόψτε κάθε φύλλο νόρι στα δύο, τοποθετήστε μια γεμάτη κουταλιά του μείγματος στη μέση και τυλίξτε το σε σχήμα κώνου.
Μπορείτε να προσθέσετε ωμά λαχανικά, φύτρες και ό,τι άλλο θέλετε στα ρολάκια.
Σερβίρετε με οργανικό nama shoyu (ωμή soy sauce).
Τζίντζερ Κόψτε το τζίντζερ σε πολύ λεπτά κομμάτια και βάλτε το σε ένα βαζάκι, το 1/4 του οποίου έχετε γεμίζει με ξίδι ρυζιού.
Απογεμίστε με ζεστό νερό.
Προσθέστε μια κουταλιά μέλι και μια πρέζα αλάτι.
Κλείστε το καλά και αφήστε το για μια-δυο εβδομάδες.