Follow us

Γιαουρτοσαλάτα-ντιπ με σπανάκι

Γιαουρτοσαλάτα-ντιπ με σπανάκι

Υλικά

Υλικά

300 γρ. σπανάκι καθαρισμένο

1 συσκευασία των 450-500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό αγελάδος

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος)

3 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

2 κ.σ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη στο μούλτι

1 μικρό καρότο τριμμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 λεμόνι, το χυμό

αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε το σπανάκι, το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά αλλά όχι τελείως.

Το αφήνουμε να στραγγίξει και να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε.

Το στεγνώνουμε όσο μπορούμε επάνω σε χαρτί κουζίνας ή πιέζοντάς το με μια καθαρή πετσέτα.

Σε μεγάλη σαλατιέρα αναμεθγνύουμε όλα τα υλικά με το γιαούρτι προσθέτοντας 1 κ.γ.

αλάτι και όσο πιπέρι θέλουμε.

Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε αν θέλουμε περισσότερο αλάτι ή λεμόνι.

Αφήνουμε τη σαλάτα-ντιπ στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν το σερβίρισμα.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.