Γιαουρτόκρεμα με φρούτα

Συνταγή

Γιαουρτόκρεμα με φρούτα
Υλικά (για 8 άτομα)

1 κονσέρβα ανανά σε κομματάκια (400 γρ.)
1 κουτί (100 γρ.) ζελέ με γεύση πορτοκάλι
1- 1 1/2 ποτήρια φρέσκος χυμός πορτοκάλι
2 γιαούρτια στραγγισμένα
3/4 φλιτζ. αμύγδαλα, ασπρισμένα και κομμένα στα δύο κατά μήκος
2-3 φλιτζ. διάφορα φρούτα: κεράσια με βγαλμένα τα κουκούτσια, φράουλες, ροδάκινα ή βερίκοκα κομμένα σε φέτες, κ.ά.

Παρασκευή

Στραγγίζουμε τον ανανά και τον ψιλοκόβουμε. Το ζουμί πρέπει να είναι ένα φλιτζάνι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού. Το βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι και πασπαλίζουμε πάνω του το ζελέ. Πάνω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί τελείως το ζελέ. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε γαβάθα, αδειάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, τα γιαούρτια και το μίγμα του ζελέ, και χτυπάμε με το μίξερ του χεριού για να αναμιχθούν καλά τα υλικά και να αφρίσουν. Αδειάζουμε το ένα τρίτο του μίγματος σε μακρουλή φόρμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 της ώρα περίπου.

Ανακατεύουμε τα κομμάτια του ανανά και τα αμύγδαλα στο υπόλοιπο μίγμα γιαουρτιού και το αδειάζουμε στη φόρμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες ή καλύτερα μια νύχτα. Όταν σερβίρουμε την κρέμα, τυλίγουμε γύρω από τη φόρμα μια πετσέτα βουτηγμένη σε βραστό νερό, ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και στολίζουμε γύρω με τα φρέσκα φρούτα.

Παραλλαγές
Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε την κρέμα και σε 8 ατομικά μπολ, ανακατεύοντας με τον ανανά ολόκληρο το μίγμα και κατόπιν στολίζοντας από πάνω με τα φρούτα. Επίσης, μπορούμε να κάνουμε διαφορετικούς συνδυασμούς, χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα, χυμό και κομμάτια ροδάκινου, αντί για τον ανανά.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος