Follow us

Γιαμ… τηγανητές πατάτες

Ποιος μπορεί να τους αντισταθεί; Κανείς! Και αν το ισχυριστεί κάποιος, είναι σαν να σηκώνει πλακάτ που γράφει «είμαι ξενέρωτος!» Είναι σίγουρο ότι η νοστιμιά τους, και η τάση μας προς τη χάρη τους, είναι πλέον γονιδιακή.

Γιαμ… τηγανητές πατάτες

Εκατόν­ δύο μονάδες umami (ανά 100 γρ.) είναι αρκετές για να μας κάνουν να φωτίζουμε με σινεμασκόπ χαμόγελο όταν τις φέρνουμε στη σκέψη μας. Ιδού και δύο τρικ για να γίνουν ακόμη πιο ακαταμάχητες: πασπάλισμα με πρωταθλητές του umami όπως η παρμεζάνα ή μια παλαιωμένη γραβιέρα, αρσενικό Νάξου και άλλα κίτρινα τυριά. λίγο ψιλοκομμένο μπέικον περασμένο από το γκριλ ή απλώς φλουδίτσες σπανιόλικου χαμόν και –γιατί όχι;– ελαφρώς πικάντικη σάλτσα ντομάτας, για να γίνουν οι τηγανητές μας patatas bravas. Δ.Α.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;