Γιαμ… τηγανητές πατάτες

Ντένη Καλλιβωκά Ντένη Καλλιβωκά Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Ποιος μπορεί να τους αντισταθεί; Κανείς! Και αν το ισχυριστεί κάποιος, είναι σαν να σηκώνει πλακάτ που γράφει «είμαι ξενέρωτος!» Είναι σίγουρο ότι η νοστιμιά τους, και η τάση μας προς τη χάρη τους, είναι πλέον γονιδιακή.

Γιαμ… τηγανητές πατάτες

Εκατόν­ δύο μονάδες umami (ανά 100 γρ.) είναι αρκετές για να μας κάνουν να φωτίζουμε με σινεμασκόπ χαμόγελο όταν τις φέρνουμε στη σκέψη μας. Ιδού και δύο τρικ για να γίνουν ακόμη πιο ακαταμάχητες: πασπάλισμα με πρωταθλητές του umami όπως η παρμεζάνα ή μια παλαιωμένη γραβιέρα, αρσενικό Νάξου και άλλα κίτρινα τυριά. λίγο ψιλοκομμένο μπέικον περασμένο από το γκριλ ή απλώς φλουδίτσες σπανιόλικου χαμόν και –γιατί όχι;– ελαφρώς πικάντικη σάλτσα ντομάτας, για να γίνουν οι τηγανητές μας patatas bravas. Δ.Α.


Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος