Follow us

Ghiveci –ρουμάνικο τουρλού

Ghiveci –ρουμάνικο τουρλού

Υλικά

Υλικά

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 

4-5 μέτρια καρότα σε φέτες 

3-4 μέτριες πιπεριές (ότι χρώμα θέλουμε) σε κομμάτια

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3 φλ. λάχανο σε λεπτές λωρίδες (αν θέλουμε)

1 κ. ντομάτες ψιλοκομμένες

2 φλ. νερό

3-4 μέτριες πατάτες σε κυβάκια 

500 γρ. αρακάς

½ κ.γ. θυμάρι ξερό 

2 κ.σ. φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος 

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 –3 κ.σ. χυμός λεμονιού

1-2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη χαμηλή πλατιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τις πιπεριές.

Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν τα κρεμμύδια διαφανή γύρω στα 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τον αρακά και το λάχανο (αν χρησιμοποιούμε) και μαγειρεύουμε άλλα 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί 5 –6 λεπτά μέχρι να σωθούν κάπως τα υγρά, ρίχνουμε λίγο καυτό νερό, τις πατάτες, το θυμάρι και την πάπρικα.

Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα κουνώντας πού και πού κυκλικά την κατσαρόλα επάνω στο μάτι και ελέγχοντας τα λαχανικά, μέχρι να γίνουν οι πατάτες και το λάχανο (αν χρησιμοποιούμε).

Σερβίρουμε το φαγητό όταν χλιάνει κάπως.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.