Follow us

Γεµιστά µε φαγόπυρο

Γεµιστά µε φαγόπυρο

Υλικά

Υλικά (για 12-14 γεμιστά)

ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες

(12-14 στο σύνολο)

Το εσωτερικό από 8 ντομάτες

1 κούπα ελαιόλαδο

3 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

½ κ. σ. πελτέ (προαιρετικά)

1½ κούπα φαγόπυρο

1-1½ κ. σ. αλάτι

πιπέρι

½ κ. γ. ζάχαρη

1 κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένo

1 κούπα δυόσμο, ψιλοκομμένo

½ κούπα βασιλικό, ψιλοκομμένo

150 γρ. καπνιστή χοιρινή μπριζόλα χωρίς γλουτένη, κομμένη σε κυβάκια

¾ της κούπας παρμεζάνα, τριμμένη

3 κ. σ. ελαιόλαδο

1 ντομάτα, τριμμένη

Παρασκευή

Ανοίγουμε τις πιπεριές και αδειάζουμε τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια.

Κρατάμε το εσωτερικό από τις ντομάτες και το χτυπάμε στο μπλέντερ.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες (και τον πελτέ, αν χρησιμοποιήσουμε).

Μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε το φαγόπυρο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά (μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά).

Προσθέτουμε τα μυρωδικά και την μπριζόλα και τα αφήνουμε στο σβηστό μάτι για άλλα 5 λεπτά.

Γεμίζουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια, και τα πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

Περιχύνουμε με 3 κ.σ λάδι και την τριμμένη ντομάτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ˚C για 1½ ώρα.

Tip: Αν θέλετε, μπορείτε να παραλείψετε την καπνιστή μπριζόλα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.