banner
banner

Γερμανικά ζυμαρικά Spaetzle

Συνταγή

Γερμανικά ζυμαρικά Spaetzle
Υλικά

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζανιού γάλα
2 αβγά
1/2 κ. κ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 πρέζα άσπρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κ. κ. αλάτι
3, 5 λίτρα καυτό νερό
2 κ. σ. βούτυρο
2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

banner
Παρασκευή

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και τα ρίχνουμε, σταδιακά, στο μείγμα, ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Περνάμε τη ζύμη από ένα μεταλλικό σουρωτήρι με χοντρές τρύπες ή από ένα τρίφτη επίσης με χοντρές τρύπες. Πλάθουμε τη ζύμη και δίνουμε το σχήμα των spaetzle. Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει με αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν για 8-10 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα περνάμε για λίγο στο τηγάνι με το βούτυρο. Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με τον μαϊντανό και, αν θέλουμε με τριμμένο τυρί.


Θ.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος