Γεμίζουμε λαχανικά

Ντίνα Γκρουμούτη Ντίνα Γκρουμούτη Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Γεμίζουμε λαχανικά

Το γέμισμα των λαχανικών φαίνεται να ξεκίνησε σαν ανάγκη να "φτουρήσει" το φαγητό, έγινε όμως αφορμή να φτιαχτούν μερικά από τα πιό χαρακτηριστικά και νόστιμα ελληνικά και μεσογειακά πιάτα. Η ζωντανή γεύση της πιπεριάς, της ντομάτας της μελιτζάνας, του κολοκυθιού διαποτίζει τη γέμιση και ενώνεται με τα άφθονα μυρωδικά και το ελαιόλαδο. Το βασικό υλικό της γέμισης -συνήθως ρύζι ή πλιγούρι- μαζί με το κρεμμύδι ρουφάει όλους τους χυμούς των υλικών καθώς σιγοψήνεται στο φούρνο μέχρι να μείνει με το λάδι του - παλιότερα, που ψήνονταν σε ξυλόφουρνους αποκτούσαν και την ιδιαίτερη μυρωδιά του καψαλισμένου ξύλου. 

Λαχανικά διαθέτουμε πολύ νόστιμα αυτή την εποχή, ιδανική γιά κάθε είδους γεμιστά. Ιδέες δανειζόμαστε και από γειτονικές μας κουζίνες ή επιστρατεύουμε τη φαντασία μας. Με λίγα και οικονομικά υλικά, εκτός από τα κλασικά γεμιστά, φτιάχνουμε ιδιαίτερα ορεκτικά, όπως πιπεριές γεμιστές με τυρί ή με μείγμα μπακαλιάρου και πατάτας, αλλά και ωμές ντομάτες που γεμίζονται με τόνο, λαχανικά και φέτα, κάτι μεταξύ σαλάτας και ορεκτικού. Αυτά ακριβώς αφορούν οι συνταγές που ακολουθούν.

Ημ/νια α' δημοσίευσης: 11/04/13
Update: 26/05/20


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος