Γεμιστό μπουτάκι κοτόπουλο με γλυκιά κολοκύθα μπέικον και ρικότα (του Ηλία Σκουλά)

Συνταγή

Γεμιστό μπουτάκι κοτόπουλο με γλυκιά κολοκύθα μπέικον και ρικότα (του Ηλία Σκουλά)
Υλικά για 4 άτομα

4 μπούτια κοτόπουλο με την πέτσα αλλά χωρίς κόκκαλα
300 γρ. γλυκιά κολοκύθα σε κύβους
1 συσκευασία ρικότα των 125 γρ.
4 φέτες καπνιστό μπέικον
30 ml. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Ζητάμε από τον χασάπη μας, να ξεκοκκαλίσει 4 μπούτια (μεγάλα) κοτόπουλου. Τα αλατοπιπερώνουμε από την εσωτερική πλευρά και τα αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C. Σ’ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το καπνιστό μπέικον κομμένο σε μικρά κυβάκια. Μόλις αρχίσει να βγάζει το λίπος του ρίχνουμε την κολοκύθα και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα τη ρικότα. Ανακατεύουμε ξανά. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου και με οδοντογλυφίδες τα κλείνουμε καλά για να μη χυθεί η γέμιση. Σε ένα ζεστό τηγάνι ζεσταίνουμε καλά μια κουταλιά ελαιόλαδο και μόλις αρχίσει να καπνίζει ακουμπάμε το κοτόπουλο από τη μεριά της πέτσας για να ροδίσει. Αφαιρούμε ύστερα από 3 λεπτά και τοποθετούμε σε ταψί τα μπουτάκια χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους. Ψήνουμε πρώτα για 30 λεπτά από τη μεριά της γέμισης και εν συνεχεία για 15 λεπτά για να κρουστάρει η πέτσα. Αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί σε επιφάνεια κοπής για 5 λεπτά. Βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες με προσοχή και κόβουμε το κάθε μπούτι σε τρία κομμάτια τα οποία τα τοποθετούμε σε ένα στρώμα σπιτικού χειροποίητου πουρέ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος