Follow us

Γεμιστό αχλάδι για την τοπική γιορτή του sant pol de mar, από την σεφ Carme Ruscalleda

Μια γυναίκα με ψυχή που έχει μάθει να δίνει χρώμα στα όνειρά της, σερβίροντας, εκεί στη Βαρκελώνη, ένα φίνο μενού με μεσογειακά αρώματα και ποιητικά πιάτα. Με την Carme τα πράγματα λειτουργούν διαφορετικά.

Γεμιστό αχλάδι για την τοπική γιορτή του sant pol de mar, από την σεφ Carme Ruscalleda

Υλικά

Υλικά (για 8 άτομα)

8 μεγάλα αχλάδια

500 γρ. πίσω μοσχαρίσιο κότσι

500 γρ. αρνίσια σπάλα, καθαρισμένη και κομμένη στα τρία

100 γρ. χοιρινή παντσέτα ή μπέικον

Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

6 αυγά

100 γρ. ζάχαρη

50 ml brandy

50 ml γλυκό sherry

20 γρ. κορν φλάουρ

2 λίτρα μεταλλικό νερό

2 λεμόνια

1 καρότο, 1 κρεμμύδι, 1 πράσο

1 μικρό κλαράκι σέλινο-σέλερι

Αλάτι και πιπέρι

1 δαφνόφυλλο

1 μασουράκι κανέλα και κανέλα σε σκόνη.

Παρασκευή

Κόβετε το καρότο, το πράσο και το σέλερι σε μεγάλα κομμάτια, τα βάζετε σε ένα ταψί και τα περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Τοποθετείτε από πάνω το κρέας, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μπέικον και το δαφνόφυλλο.

Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 190°C φούρνο για 30 λεπτά.

Προσθέτετε το σέρι και το μπράντι και ψήνετε για άλλα 45 λεπτά στους 160°C.

Μόλις μαλακώσει το κρέας, αλέθετε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτετε στο μείγμα 2 αυγά και 4 ασπράδια, το ξύσμα 2 λεμονιών, 25 γρ.

ζάχαρη και 1 πρέζα κανέλα.

Πλένετε και ξεφλουδίζετε τα αχλάδια, αφαιρείτε προσεκτικά από τον πάτο τα κουκούτσια τους και τα κρατάτε ολόκληρα.

Τα περιχύνετε με λίγο χυμό λεμονιού, τα στεγνώνετε και τα γεμίζετε με το μείγμα των κρεάτων.

Τα σοτάρετε σκεπασμένα με λίγη πανσέτα ή μπέικον στο άνοιγμα, για να μη φύγει η γέμιση.

Τα σκεπάζετε με νερό, προσθέτετε αλάτι και 75 γρ.

ζάχαρη και το ξύσμα 1/2 λεμονιού, το μασουράκι της κανέλας και λίγο μείγμα γέμισης.

Τα βράζετε για 15 λεπτά και τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι τους, όρθια.

Χτυπάτε τα αυγά στο μισό σιρόπι των αχλαδιών και το πήζετε με 20 γρ.

κορν φλάουρ.

Ζεσταίνετε το μείγμα, το δένετε σε κρεμώδη σος και, τέλος, αλατοπιπερώνετε.

Σημ.: Τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να σερβίρετε αυτό το πιάτο σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά και ζεστό θα διατηρήσει, αναλλοίωτες, όλες τις γαστρονομικές του αρετές.

Αξίζει κάποιος να παρατηρήσει πως η Ruscalleda μεταμορφώνει ένα υπάρχον πληθωρικό και έντονα γλυκίζον πιάτο, παραδοσιακό, του τοπικού πανηγυριού της γενέτειράς της, σε μια εκλεπτυσμένη δημιουργία, άξια να σταθεί στον κατάλογο του τριάστερου εστιατορίου της.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.