banner
banner
banner

Γεμιστές πιπεριές με γκούντα (Ολλανδία)

Συνταγή

Γεμιστές πιπεριές με γκούντα (Ολλανδία)
Υλικά (για 4 άτομα)

Μικρές κόκκινες πιπεριές
4 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κ.σ. ψιλοκομμένος βασιλικός
4 κ.σ. αλεύρι
2 φλιτζάνια (500 ml) αραιωμένο γάλα εβαπορέ
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
125 γρ. γκούντα τριμμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Κόβετε τις πιπεριές όπως στα γεμιστά, τις αδειάζετε, τις αλατίζετε και τις βάζετε σε ταψί. Τις λαδώνετε με μία κουταλιά ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με το μαϊντανό και το βασιλικό. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200°C φούρνο για 20 λεπτά. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια κατσαρολίτσα και προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι ν’ αρχίσει να παίρνει χρώμα. Σιγά σιγά προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα σαν μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνετε καλά και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και το τυρί κι ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γεμίζετε τις πιπεριές και τις βάζετε ξανά στο ζεστό φούρνο να ψηθούν, χωρίς καπάκι, μέχρι να ροδίσει το τυρί. Τις σερβίρετε πολύ ζεστές.



Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος