banner
banner

Γεμιστά μανιτάρια

Συνταγή

Γεμιστά μανιτάρια
Υλικά

16-18 μέτρια μανιτάρια λευκά ή brown
1 φλ. πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
2 κ.σ. σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο 
3 κ.σ. μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος
1 φλ. ξηρό λευκό κρασί
ξύσμα 1 λεμονιού
3-4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1 φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένο πανί, αφαιρούμε και ψιλοκόβουμε τα ποδαράκια τους . Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι επάνω σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει, για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ποδαράκια των μανιταριών, ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να βγάλουν το νερό τους και να πάρουν καστανό χρώματα. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το πεκορίνο, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε πιπέρι.  Γεμίζουμε τα μανιτάρια. Καλύπτουμε την επιφάνεια με τα ψίχουλα και βάζουμε επάνω από ένα μικρό κομματάκι βούτυρο. Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε 20-30 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος