Follow us

Γεμιστά κολοκυθάκια με χόρτα, μελιτζανοσαλάτα, λευκή σοκολάτα και ελαιόλαδο του σεφ Georges Calombaris

Στα 29 του χρόνια θεωρείται ένας από τους most promising chefs διεθνώς. Με δύο επιτυχημένα εστιατόρια και ένα στα προσεχώς, με βιβλία και show μαγειρικής, έχει ήδη δημιουργήσει «σχολή» ελληνικής κουζίνας στην Αυστραλία. Φέτος το καλοκαίρι αριβάρει στη Μύκονο και με τον άδολο νεωτερισμό που τον χαρακτηρίζει, θα μιλήσει για την ελληνική κουζίνα μέσα στο γήπεδό της...

Γεμιστά κολοκυθάκια με χόρτα, μελιτζανοσαλάτα, λευκή σοκολάτα και ελαιόλαδο του σεφ Georges Calombaris

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κρεμμύδι καθαρισμένο

1 σκ. σκόρδο

150 γρ. σέσκουλα

250 γρ. σπανάκι

150 γρ. αντίδια

50 γρ. φέτα

50 γρ. ρικότα

12 κολοκυθοανθοί

100 γρ. αλεύρι

50 γρ κορνφλάουρ

250 ml σόδα (υγρή)

1/4 φλιτζ. επιπλέον αλεύρι για το πανάρισμα

1 κ.σ. λάδι κανόλα ή ελαιόλαδο

60 ml ελαιόλαδο σοκολάτας (όπως στη συνταγή)

200 γρ. μελιτζανοσαλάτα (όπως στη συνταγή)

Μυριστικά για το γαρνίρισμα.


Μελιτζανοσαλάτα

2 μελιτζάνες

1 σκ. σκόρδο

60 ml ξίδι από κόκκινο κρασί

Aλάτι


Λευκή σοκολάτα με ελαιόλαδο

200 γρ. λευκή σοκολάτα

60 ml ελαιόλαδο

Παρασκευή

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φετούλες και το βάζετε σε μια μέτρια κατσαρολίτσα να «ιδρώσει».

Μόλις γίνει διάφανο, προσθέτετε τα σέσκουλα, τα αντίδια και το σπανάκι και τα αφήνετε να αχνιστούν.

Τα σουρώνετε και τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν.

Προσθέτετε τη φέτα και τη ρικότα και ανακατεύετε καλά.

Αλατοπιπερώνετε.

Βάζετε το μείγμα σε κορνέ και γεμίζετε τους ανθούς, αφήνοντας το περιθώριο να κλείσουν, καθώς θα στρίψετε τις άκρες των πετάλων τους.

Ετοιμάζετε το χυλό με το κορνφλάουρ, το αλεύρι και τη σόδα, προσθέτοντάς τα σταδιακά για να μη σβολιάσουν.

Βουτάτε τους γεμισμένους ανθούς στο σκέτο αλεύρι και, στη συνέχεια, το τινάζετε και τους βουτάτε στο χυλό.

Τους τηγανίζετε στους 180°C μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τους σερβίρετε με το λάδι σοκολάτας και τη μελιτζανοσαλάτα.

Μελιτζανοσαλάτα
Ψήνετε τις μελιτζάνες στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν ή σε φλόγα, για να πάρουν άρωμα καπνιστό.

Αφαιρείτε τη φλούδα τους, τις βάζετε στο μπλέντερ με το σκόρδο και το ξίδι.

Τις αλατίζετε και τις πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.

Τις βάζετε να σουρώσουν στο χάρτινο φίλτρο μιας καφετιέρας, για να φύγουν όλα τα παραπανίσια υγρά τους.

Λευκή σοκολάτα με ελαιόλαδο
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί.

Προσθέτετε το ελαιόλαδο και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ανακατευτούν καλά.

Το διατηρείτε σε θερμοκρασία δωματίου.

Γεμιστά κολοκυθάκια με χόρτα, μελιτζανοσαλάτα, λευκή σοκολάτα και ελαιόλαδο: «Πιθανώς αναρωτιέστε από πού πήρα την ιδέα γι’ αυτή τη συνταγή.

Ελαιόλαδο με σοκολάτα και μελιτζανοσαλάτα; Κι όμως, η σοκολάτα έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τη μελιτζάνα.

Καπνιστά αρώματα, γλύκα και διάρκεια στον ουρανίσκο.

Σιγουρευτείτε ότι τα κολοκυθάκια είναι ημέρας και μην παραζεστάνετε τη σοκολάτα, θα καεί».

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.