banner
banner
banner

Γεμιστά βερίκοκα και δαμάσκηνα με μπλε τυρί

Συνταγή

Γεμιστά βερίκοκα και δαμάσκηνα με μπλε τυρί
Υλικά

100 γρ. μπλε τυρί (Δανίας, ροκφόρ, γκοργκοντζόλα ή στίλτον)
50 γρ. μασκαρπόνε (ή όσο χρειάζεται για να φτάσουμε στην επιθυμητή ένταση του μπλε τυριού)
150 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα, χωρίς το κουκούτσι τους
150 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα

banner
Παρασκευή

Δουλεύουμε το μπλε τυρί με το μασκαρπόνε, δοκιμάζοντας το ώστε να πετύχουμε την ένταση που επιθυμούμε. Μόλις δημιουργηθεί μια λεία και όχι υπερβολικά σφιχτή κρέμα, γεμίζουμε τα φρούτα με αυτήν, βάζουμε τα δαμάσκηνα ξαπλωμένα και τα βερίκοκα όρθια, εναλλάξ σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και τα αφήνουμε να σταθούν στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.

Ταιριάζουν με γλυκά ενισχυμένα κρασιά του απεριτίφ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος