banner
banner
banner

Γεµιστά µε φαγόπυρο

Συνταγή

Γεµιστά µε φαγόπυρο
Υλικά (για 12-14 γεμιστά)

ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες
(12-14 στο σύνολο)
Το εσωτερικό από 8 ντομάτες
1 κούπα ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
½ κ. σ. πελτέ (προαιρετικά)
1½ κούπα φαγόπυρο
1-1½ κ. σ. αλάτι
πιπέρι
½ κ. γ. ζάχαρη
1 κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένo
1 κούπα δυόσμο, ψιλοκομμένo
½ κούπα βασιλικό, ψιλοκομμένo
150 γρ. καπνιστή χοιρινή μπριζόλα χωρίς γλουτένη, κομμένη σε κυβάκια
¾ της κούπας παρμεζάνα, τριμμένη
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 ντομάτα, τριμμένη

banner
Παρασκευή

Ανοίγουμε τις πιπεριές και αδειάζουμε τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια. Κρατάμε το εσωτερικό από τις ντομάτες και το χτυπάμε στο μπλέντερ. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες (και τον πελτέ, αν χρησιμοποιήσουμε). Μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε το φαγόπυρο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά (μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά). Προσθέτουμε τα μυρωδικά και την μπριζόλα και τα αφήνουμε στο σβηστό μάτι για άλλα 5 λεπτά. Γεμίζουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια, και τα πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Περιχύνουμε με 3 κ. σ. λάδι και την τριμμένη ντομάτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ˚C για 1½ ώρα.


Tip: Αν θέλετε, μπορείτε να παραλείψετε την καπνιστή μπριζόλα.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος