Γεµιστά µε φαγόπυρο

Συνταγή

Γεµιστά µε φαγόπυρο
Υλικά (για 12-14 γεμιστά)

ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες  (12-14 στο σύνολο)
το εσωτερικό από 8 ντομάτες
1 κούπα ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
½ κ. σ. πελτέ (προαιρετικά)
1½ κούπα φαγόπυρο
1-1½ κ. σ. αλάτι
πιπέρι
½ κ. γ. ζάχαρη
1 κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένo
1 κούπα δυόσμο, ψιλοκομμένo
½ κούπα βασιλικό, ψιλοκομμένo
150 γρ. καπνιστή χοιρινή μπριζόλα χωρίς γλουτένη, κομμένη σε κυβάκια
¾ της κούπας παρμεζάνα, τριμμένη
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 ντομάτα, τριμμένη

Εκτέλεση

1. Ανοίγουμε τις πιπεριές και αδειάζουμε τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια.
2. Κρατάμε το εσωτερικό από τις ντομάτες και το χτυπάμε στο μπλέντερ. 
3. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
4. Προσθέτουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες (και τον πελτέ, αν χρησιμοποιήσουμε).
5. Μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε το φαγόπυρο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά (μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά). 
6. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και την μπριζόλα και τα αφήνουμε στο σβηστό μάτι για άλλα 5 λεπτά. 7. Γεμίζουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια, και τα πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
8. Περιχύνουμε με 3 κ. σ. λάδι και την τριμμένη ντομάτα.
9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ˚C για 1½ ώρα.  


Tip: Αν θέλετε, μπορείτε να παραλείψετε την καπνιστή μπριζόλα. 


*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Θέμιδος Καρδιόλακα «Όχι πια γλουτένη, μαμά», εκδόσεις Μίνωας.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος