Γαύρος μαρινέ με μέλι, λεμόνι και ελαιόλαδο, με γρανίτα ντομάτας

Συνταγή

Γαύρος μαρινέ με μέλι, λεμόνι και ελαιόλαδο, με γρανίτα ντομάτας
Υλικά (για 4 άτομα)

24 γαύροι

Μαρινάδα
2 λεμόνια
2 σκόρδα
2 κ.σ. μέλι
6 φύλλα κόλιανδρο φρέσκο
Λίγα φύλλα μαϊντανού
10 cl ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι χονδρό
Πιπέρι φρέσκο

Γρανίτα ντομάτας
75 cl χυμός ντομάτας
1 κ.σ. χυμός λεμόνι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε και μαρινάρουμε το γαύρο μέσα στη μαρινάδα για 24 ώρες.

Γρανίτα ντομάτας
Χτυπάμε το χυμό ντομάτας με τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, και την τελευταία στιγμή ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Τοποθετούμε στον καταψύκτη για 12 ώρες. Πριν σερβίρουμε, τη σπάζουμε με ένα πιρούνι, για να έχει την όψη γρανίτας.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος