banner
banner
banner

Γαύρος μαρινάτος

Συνταγή

Γαύρος μαρινάτος
Υλικά

20 φρέσκοι γαύροι μετρίου μεγέθους
Για τη μαρινάδα
1 κ.σ. αλάτι Μεσολογγίου
Ξύδι, ηλιέλαιο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κ.σ. άνηθος
2 κ.σ. μαϊντανός
ξύδι
Για γαρνιτούρα: τρίμμα αβγοτάραχου Μεσολογγίου, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
φρυγανισμένο ψωμί, καππαρόμηλα, ελιές Καλαμών

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε τον γαύρο και αφαιρούμε το κεντρικό κόκαλο χωρίζοντας κάθε ψαράκι σε δύο φιλέτα.
Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψί, τα αλατίζουμε, ρίχνουμε ξύδι να τους καλύψει, αφήνουμε 12 ώρες στο ψυγείο. Κατόπιν, ξεπλένουμε με κρύο νερό και τοποθετούμε τους γαύρους σε καθαρό σκεύος. Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα, ρίχνουμε σ’ ένα μπολ το ηλιέλαιο, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον άνηθο, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με τη μαρινάδα τους γαύρους. Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε πάνω σε κάθε φρυγανισμένη φέτα ψωμιού δύο γαύρους με το λάδι τους και έναν ακόμα, τυλιγμένο σε ρολό.
Πασπαλίζουμε με το τρίμμα αβγοτάραχου και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Γαρνίρουμε το πιάτο με καππαρόμηλα και ελιές Καλαμών.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μαϊάμι" της Θεσσαλονίκης.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος