Follow us

Γαύρος μαρινάτος

Γαύρος μαρινάτος

Υλικά

20 φρέσκοι γαύροι μετρίου μεγέθους
Για τη μαρινάδα
1 κ.σ. αλάτι Μεσολογγίου
Ξύδι, ηλιέλαιο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κ.σ. άνηθος
2 κ.σ. μαϊντανός
ξύδι
Για γαρνιτούρα: τρίμμα αβγοτάραχου Μεσολογγίου, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
φρυγανισμένο ψωμί, καππαρόμηλα, ελιές Καλαμών

Εκτέλεση

Πλένουμε τον γαύρο και αφαιρούμε το κεντρικό κόκαλο χωρίζοντας κάθε ψαράκι σε δύο φιλέτα.
Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψί, τα αλατίζουμε, ρίχνουμε ξύδι να τους καλύψει, αφήνουμε 12 ώρες στο ψυγείο. Κατόπιν, ξεπλένουμε με κρύο νερό και τοποθετούμε τους γαύρους σε καθαρό σκεύος. Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα, ρίχνουμε σ’ ένα μπολ το ηλιέλαιο, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον άνηθο, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με τη μαρινάδα τους γαύρους. Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε πάνω σε κάθε φρυγανισμένη φέτα ψωμιού δύο γαύρους με το λάδι τους και έναν ακόμα, τυλιγμένο σε ρολό.
Πασπαλίζουμε με το τρίμμα αβγοτάραχου και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Γαρνίρουμε το πιάτο με καππαρόμηλα και ελιές Καλαμών.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μαϊάμι" της Θεσσαλονίκης.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…