Γαύρος αχνιστός (της μαμάς) (Της Ελένης Ψυχούλη)

Συνταγή

Γαύρος αχνιστός (της μαμάς) (Της Ελένης Ψυχούλη)
Υλικά (για 4-5)

1 κιλό φρέσκο γαύρο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ρίγανη
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κάππαρη
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από . λεμόνι ακέρωτο
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή:

1. Πλένουμε τον γαύρο και αφαιρούμε τα κεφάλια.
2. Στο μεταξύ έχουμε βάλει να βράσει ένα μεγάλο κατσαρόλι με αλατισμένο νερό. Μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τον γαύρο και τον βράζουμε για 5 λεπτά.
3. Τον στραγγίζουμε, προσεκτικά για να μη διαλυθεί, στο τρυπητό.
4. Τον στρώνουμε σε μια πιατέλα, σκορπίζουμε από πάνω το κρεμμύδι, τη ρίγανη, τον μαϊ-ντανό, την κάππαρη, το λεμόνι με το ξύσμα και το λάδι και σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό.

TIPS
*Τρώγεται ως κύριο πιάτο, αλλά και κρύος, για σαλάτα.
*Προαιρετικά, μπορούμε να χτυπήσουμε το λεμόνι και το λάδι με
ένα κουταλάκι μουστάρδα και μια σκελίδα σκόρδο στο μπλέντερ.

Συνταγή από το βιβλίο: «Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού», εκδόσεις Πατάκη.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος