banner
banner
banner

Γαριδούλες λευκαδίτικες της λιμνοθάλασσας

Συνταγή

Γαριδούλες λευκαδίτικες της λιμνοθάλασσας
Υλικά

300 γρ. γαρίδες λιμνοθάλασσας (ή άλλες μικρές γαρίδες)
1 κούπα αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και αλατίζουμε τις γαρίδες ακαθάριστες. Τις αλευρώνουμε και τινάζουμε το περισσό αλεύρι. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι μέτριο και όταν κάψει ρίχνουμε τις αλευρωμένες γαρίδες, ανακατεύουμε δυο- τρεις φορές και σε περίπου τρία λεπτά είναι έτοιμες.
Τις βγάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και είναι έτοιμες για να τις φάμε. Είναι εξάς πολύ καλός μεζές για ούζο, τσίπουρο ή κρασί.


(Συνταγή από το εστιατόριο "Φρύνη στο μώλο", της Φρύνης Συκιώτη, στη Λευκάδα).


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος