Follow us

Γαρίδες σχάρας με κρέμα από αγκινάρα Ιερουσαλήμ με τζίντζερ, ελαιοζάχαρο λεμονιού και κινόα με σπανάκι

Γαρίδες σχάρας με κρέμα από αγκινάρα Ιερουσαλήμ με τζίντζερ, ελαιοζάχαρο λεμονιού και κινόα με σπανάκι

Υλικά

Υλικά

8 μεγάλες γαρίδες ή 16 γαρίδες μεσαίου μεγέθους

Για την κρέμα από αγκινάρα Ιερουσαλήμ:

250 γρ. αγκινάρες Ιερουσαλήμ (τοπιναμπούρ) καθαρισμένες

50 γρ. ε.π. ελαιόλαδο

150 γρ. ζωμός λαχανικών

10 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

Αλάτι

Για την πράσινη κινόα με σπανάκι:

50 γρ. ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

500 γρ. σπανάκι, κομμένο

1 ματσάκι άνηθος

160 γρ. κινόα μισοβρασμένο

250 ml ζωμός λαχανικών

Χυμός από 1 λεμόνι

Από ½ ματσάκι μάραθος, καυκαλίθρες και μυρώνια

Για το ελαιοζάχαρο λεμονιού

100 γρ. φλούδες λεμονιού, χωρίς το καθόλου το άσπρο μέρος

100 γρ. ζάχαρη

25 γρ. χυμός λεμονιο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κινόα με το σπανάκι: σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι, προσθέτουμε τον άνηθο και τα μυρωδικά.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ και δουλεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει λεία υφή και το περνάμε από σίτα.

Το βάζουμε σε κατσαρόλα και όταν πάρει βράση προσθέτουμε το κινόα και αφήνουμε να τελειώσει το βράσιμο (γύρω στα 15 λεπτά).Ετοιμάζουμε την κρέμα από αγκινάρα Ιερουσαλήμ: ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις αγκινάρες Ιερουσαλήμ και τις σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τον ζωμό, το τζίντζερ, αλάτι και σιγοβράζουμε.

Όταν είναι καλά βρασμένες, τις μεταφέρουμε στο μπλέντερ, δουλεύουμε για 2 λεπτά και περνάμε τον πουρέ από σίτα.Ετοιμάζουμε το ελαιοζάχαρο λεμονιού: βάζουμε στο μπλέντερ τις φλούδες λεμονιού μαζί με τη ζάχαρη και δουλεύουμε για 2-3 λεπτά.

Βράζουμε το μείγμα στους 55 ͦ C για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Βράζουμε για ακόμη 4 λεπτά και το κρατάμε στην άκρη.

Ψήνουμε τις γαρίδες στη σχάρα για 1 -1,5 λεπτό από κάθε πλευρά, ανάλογα με το μέγεθος.

Σερβίρουμε αμέσως, ρίχνοντας επάνω το ελαιοζάχαρο και συνοδεύοντας με την κινόα και την κρέμα από αγκινάρα Ιερουσαλήμ.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Fresh" στη Ρόδο.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ και δουλεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει λεία υφή και το περνάμε από σίτα.

Το βάζουμε σε κατσαρόλα και όταν πάρει βράση προσθέτουμε το κινόα και αφήνουμε να τελειώσει το βράσιμο (γύρω στα 15 λεπτά).Ετοιμάζουμε την κρέμα από αγκινάρα Ιερουσαλήμ: ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις αγκινάρες Ιερουσαλήμ και τις σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τον ζωμό, το τζίντζερ, αλάτι και σιγοβράζουμε.

Όταν είναι καλά βρασμένες, τις μεταφέρουμε στο μπλέντερ, δουλεύουμε για 2 λεπτά και περνάμε τον πουρέ από σίτα.Ετοιμάζουμε το ελαιοζάχαρο λεμονιού: βάζουμε στο μπλέντερ τις φλούδες λεμονιού μαζί με τη ζάχαρη και δουλεύουμε για 2-3 λεπτά.

Βράζουμε το μείγμα στους 55 ͦ C για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Βράζουμε για ακόμη 4 λεπτά και το κρατάμε στην άκρη.

Ψήνουμε τις γαρίδες στη σχάρα για 1 -1,5 λεπτό από κάθε πλευρά, ανάλογα με το μέγεθος.

Σερβίρουμε αμέσως, ρίχνοντας επάνω το ελαιοζάχαρο και συνοδεύοντας με την κινόα και την κρέμα από αγκινάρα Ιερουσαλήμ.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Fresh" στη Ρόδο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.