Follow us

Γαρίδες σουβλάκι με πικάντικη μαρινάδα

Γαρίδες σουβλάκι με πικάντικη μαρινάδα

Υλικά

Υλικά

20-25 μεγάλες γαρίδες

1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 λάιμ (το χυμό και το ξύσμα)

5 κ.σ. ξίδι

1/2 κ.κ. πιπέρι καγέν

2 σκ. σκόρδο, λιωμένες

4 πιπεριές κόκκινες, σε κομμάτια

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα χτυπάμε καλά.

Πλένουμε τις γαρίδες.

Σκίζουμε με κοφτερό μαχαιράκι το κέλυφός τους κατά μήκος της κοιλιάς, προσέχοντας να μη σκίσουμε τη σάρκα.

Δεν τις καθαρίζουμε.

Τις αφήνουμε στη μαρινάδα, μαζί με τις πιπεριές για 1 ώρα.

Αν έχουμε ξύλινα σουβλάκια, τα βάζουμε σε νερό να μουλιάσουν.

Περνάμε τρεις γαρίδες σε κάθε σουβλάκι, με κομμάτια πιπεριάς ανάμεσα.

Τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, όχι περισσότερο.

Σερβίρουμε την υπόλοιπη μαρινάδα σε μπολ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.