banner
banner
banner

Γαρίδες σαγανάκι με άρωμα ούζου και κατίκι Δομοκού, μελιτζανοσαλάτα με φρέσκα βότανα και αγουρέλαιο

Συνταγή

Γαρίδες σαγανάκι με άρωμα ούζου και κατίκι Δομοκού, μελιτζανοσαλάτα με φρέσκα βότανα και αγουρέλαιο
Υλικά (για 2 άτομα)

8 γαρίδες Νο 1         
1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες                
½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
½ κόκκινη πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
40 ml ούζο
80 γρ. φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
2 μελιτζάνες
100 γρ. κατίκι Δομοκού
40 ml ε.π. ελαιόλαδο              
2 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο       
2 κλωνάρια μαϊντανός
40 ml ε.π. αγουρέλαιο            
3 ml παλαιωμένο ξύδι (ελιξίριο*) 
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το μισό φρέσκο κρεμμυδάκι, τη μισή ποσότητα από τις πιπεριές και τη μία σκελίδα σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με ούζο. Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. Σερβίρουμε και βάζουμε επάνω το κατίκι Δομοκού.
Ετοιμάζουμε τη μελιτζανοσαλάτα: ψήνουμε ολόκληρες τις μελιτζάνες σ’ ένα τηγάνι μέχρι να καπνιστούν και στη συνέχεια τις ψήνουμε σε φούρνο 180ο C για 15-20 λεπτά. Βγάζουμε τη σάρκα, την ψιλοκόβουμε, προσθέτουμε και την άλλη σκελίδα σκόρδο, το υπόλοιπο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, το θυμάρι και τις υπόλοιπες πιπεριές, ρίχνουμε το ελιξίριο και το αγουρέλαιο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
*Το ελιξίριο είναι ξύδι ωρίμανσης. Πωλείται ως Εlixir  σε καταστήματα ντελικατέσεν. Αν δεν το βρείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό ξύδι λευκό ή ξύδι λευκό βαλσαμικό.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Olive Garden".


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος