banner
banner
banner

Γαρίδες με σπανάκι και σόγια σος

Συνταγή

Γαρίδες με σπανάκι και σόγια σος
Υλικά

1 κ. μέτριες  γαρίδες
3 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μέλι
1/3  φλ. σάλτσα σόγιας
1 κ. σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κ.σ. σπορέλαιο
Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και βγάζουμε τη μαύρη φλέβα με βελόνα. Τις πλένουμε, τις ραντίζουμε με λεμόνι και τις στεγνώνουμε. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το μέλι και τη σάλτσα σόγιας. Ανακατεύουμε το 1/3 το μείγματος με τις γαρίδες και τις βάζουμε στο ψυγείο. Κρατάμε το υπόλοιπο μείγμα ξεχωριστά. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Πλένουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι μέχρι να μαλακώσει λίγο. Ρίχνουμε το σπανάκι, ανεβάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά και να «πέσει» το σπανάκι.  Αποσύρουμε από τη φωτιά. Στραγγίζουμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τις μαγειρεύουμε λίγες –λίγες για 2 -3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σπανάκι, προσθέτουμε και την υπόλοιπη σάλτσα, δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος