Follow us

Γαρίδες με σπανάκι και σόγια σος

Γαρίδες με σπανάκι και σόγια σος

Υλικά

Υλικά

1 κ. μέτριες  γαρίδες

3 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο

1 κ.γ. μέλι

1/3  φλ. σάλτσα σόγιας

1 κ. σπανάκι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

4 κ.σ. σπορέλαιο

Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και βγάζουμε τη μαύρη φλέβα με βελόνα.

Τις πλένουμε, τις ραντίζουμε με λεμόνι και τις στεγνώνουμε.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το μέλι και τη σάλτσα σόγιας.

Ανακατεύουμε το 1/3 το μείγματος με τις γαρίδες και τις βάζουμε στο ψυγείο.

Κρατάμε το υπόλοιπο μείγμα ξεχωριστά.

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι.

Πλένουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι μέχρι να μαλακώσει λίγο.

Ρίχνουμε το σπανάκι, ανεβάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά και να «πέσει» το σπανάκι. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στραγγίζουμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τις μαγειρεύουμε λίγες –λίγες για 2 -3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

Τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σπανάκι, προσθέτουμε και την υπόλοιπη σάλτσα, δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.