Follow us

Γαρίδες με μανέστρα και πιπεριά τσούσκα (του σεφ Απόστολου Αλτάνη)

Γαρίδες με μανέστρα και πιπεριά τσούσκα (του σεφ Απόστολου Αλτάνη)

Υλικά

Υλικά (για 4 μερίδες)

350 γρ. κριθαράκι

24 γαρίδες

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

5 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο

60 ml ελαιόλαδο

40 γρ. πελτές ντομάτας

50 γρ. καυτερή πιπεριά

100 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια

100 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη

20 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

250 γρ. γραβιέρα Σοχού τριμμένη

150 γρ. κεφαλοτύρι σε τσιπς

100 γρ. ακροκώλιο (ελληνικό προσούτο) σε τσιπς

150 γρ. καπνιστό τυρί Βερμίου

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε σε σιγανή θερμοκρασία το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο συνεχίζοντας το σοτάρισμα.

Καθαρίζουμε το κέλυφος και το εντεράκι από τις γαρίδες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Μόλις πάρουν χρώμα και αρχίσουν να κοκκινίζουν, τις αφήνουμε να μαγειρευτούν 3-4 λεπτά και μετά τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την καυτερή πιπεριά και το μπέικον για να σοταριστεί και στη συνέχεια βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και το κριθαράκι.Σβήνουμε με λευκό κρασί και συμπληρώνουμε την ντομάτα, 2-3 ποτήρια νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αφού ανακατέψουμε καλά όλα τα υλικά σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να είναι έτοιμο.

Δοκιμάζουμε και εάν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις μισομαγειρεμένες γαρίδες για να ζεσταθούν και από πάνω ρίχνουμε τον φρέσκο μαϊντανό.

Τελειώνουμε, βάζοντας το φαγητό σε σκεύος της αρεσκείας μας προσθέτοντας από επάνω το τυρί και ψήνουμε στη σαλαμάνδρα (σ.σ.

ή στο γκριλ) για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει.

Γαρνίρουμε με τσιπς από ακροκώλιο και κεφαλοτύρι.*Η συνταγή είναι του σεφ Απόστολου Αλτάνη από το εστιατόριο "Ambrosia" στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.