Follow us

Γαρίδες μαρινάτες με τσερμούλα

Γαρίδες μαρινάτες με τσερμούλα

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

30 μεγάλες ή μέτριες γαρίδες, απαραίτητα φρέσκες

1 στρογγυλή κόκκινη πιπεριά

3 σκ. σκόρδου

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο

2 λεμόνια, το χυμό και το ξύσμα

200 ml ελαιόλαδο

1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν (ή καυτερή πάπρικα)

1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη

1 κ.γ. σπόρους κόλιαντρου σε σκόνη

5 γρ. ζάχαρη άχνη

αλάτι

Παρασκευή

Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και τα στίβουμε.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες ωμές προσπαθώντας να κρατήσουμε τις ουρές και τις χαράζουμε κατά μήκος στη ράχη με κοφτερό μαχαίρι.

Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα το 1/3 του ελαιόλαδου, το αλάτι, λίγο από το πιπέρι ή την πάπρικα, το κίμινο, το ξύσμα λεμονιού και βάζουμε στο μείγμα τις γαρίδες, προσέχοντας να τυλιχτούν όλες καλά με τη μαρινάδα.

Τις αφήνουμε 15'.

Κατόπιν, τις περνάμε ανά 5 σε σουβλάκια, τις βάζουμε σε ρηχό σκεύος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο.

Το πέρασμα σε σουβλάκι δεν είναι, πάντως, απαραίτητο. Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη το σκόρδο ή το λιώνουμε με το ειδικό εξάρτημα.

Ψιλοκόβουμε τα φυλλαράκια του μαϊντανού και του κόλιαντρου.

Σ' ένα μπολ βάζουμε το χυμό των λεμονιών, τη σκόνη κόλιαντρου, το υπόλοιπο πιπέρι, το σκόρδο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και χτυπάμε να γίνει πηχτή σάλτσα.

Προσθέτουμε τα αρωματικά -μαϊντανό, κόλιαντρο- και ανακατεύουμε (είναι η σάλτσα τσερμούλα).

Κατόπιν, ζεματάμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε σπόρους και υγρά.

Τις κόβουμε σε κυβάκια , όπως και την πιπεριά.

Τα βάζουμε μαζί σε μπολ με τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι καίμε 2 κ.σ ελαιόλαδο και ακουμπάμε επάνω τις γαρίδες, μόνο για να πάρουν χρώμα, από 1' από κάθε πλευρά.

Σε μεγάλη πιατέλα τοποθετούμε τις γαρίδες (στα σουβλάκια ή σκέτες), τις ραντίζουμε με τη σάλτσα και βάζουμε γύρω-γύρω το μείγμα ντομάτας-πιπεριάς.

Σερβίρουμε κρύες.

σημ.

πρόκειται για παραδοσιακή συνταγή από το Μαρόκο

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.