banner
banner

Γαρίδες μαριναρισμένες με μυρώνια και καυκαλήθρες (του Νίκου Μιχαήλ, εστιατόριο Άργουρα)

Συνταγή

Γαρίδες μαριναρισμένες με μυρώνια και καυκαλήθρες (του Νίκου Μιχαήλ, εστιατόριο Άργουρα)
Υλικά

500 γρ. γαρίδες μετρίου μεγέθους πολύ φρέσκες
1 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι καυκαλήθρες
2 λεμόνια, τον χυμό
2 μανταρίνια, το ξύσμα
1 φλ.τσ. έξτρα π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
προαιρετικά: φύτρες φασολιού

banner
Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα φυλλαράκια από τις καυκαλήθρες και τα ψιλοκόβουμε μαζί με τα μυρώνια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί με τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Καθαρίζουμε τις γαρίδες ωμές και τις αφήνουμε σκεπασμένες με τη μαρινάδα για 1/2 ώρα. Σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας τις φύτρες φασολιού. 


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος