banner
banner
banner

Γαριδάκι Συμιακό με κρέμα σελινόριζας

Συνταγή

Γαριδάκι Συμιακό με κρέμα σελινόριζας
Υλικά

500 γρ. γαριδάκι Συμιακό
Χυμός λεμονιού
Γλυκό τσίλι
Ελαιόλαδο
Φύκια wakame
Για την κρέμα σελινόριζας
500 γρ. ρίζα σέλινου κομμένη σε κύβους
100 γρ. πατάτα κομμένη σε κύβους

banner
Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το γαριδάκι με ελαιόλαδο και σβήνουμε με χυμό λεμονιού.
Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και σερβίρουμε με φύκια wakame και γλυκό τσίλι. Συνοδεύουμε με την κρέμα σελινόριζας.
Ετοιμάζουμε την κρέμα σελινόριζας: Τοποθετούμε σε ένα σκεύος την πατάτα με το σέλινο και σκεπάζουμε με νερό. Ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν. Αναμειγνύουμε το βούτυρο με την κρέμα, μεταφέρουμε στο μπλέντερ μαζί με το μείγμα σελινόριζα -πατάτα και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και σερβίρουμει.

*Η συνταγή είναι του executive chef Νίκου Ζερβού από το ξενοδοχείο Sheraton της Ρόδου.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος