Υλικά
500 γρ. γαριδάκι Συμιακό Υλικά
Χυμός λεμονιού
Γλυκό τσίλι
Ελαιόλαδο
Φύκια wakame
Για την κρέμα σελινόριζας
500 γρ. ρίζα σέλινου κομμένη σε κύβους
100 γρ. πατάτα κομμένη σε κύβους
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το γαριδάκι με ελαιόλαδο και σβήνουμε με χυμό λεμονιού.Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και σερβίρουμε με φύκια wakame και γλυκό τσίλι.
Συνοδεύουμε με την κρέμα σελινόριζας.
Ετοιμάζουμε την κρέμα σελινόριζας: Τοποθετούμε σε ένα σκεύος την πατάτα με το σέλινο και σκεπάζουμε με νερό.
Ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να μαλακώσουν.
Σουρώνουμε και αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν.
Αναμειγνύουμε το βούτυρο με την κρέμα, μεταφέρουμε στο μπλέντερ μαζί με το μείγμα σελινόριζα -πατάτα και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και σερβίρουμει.*Η συνταγή είναι του executive chef Νίκου Ζερβού από το ξενοδοχείο Sheraton της Ρόδου.