Υλικά
1 κιλό εντεράκιαΥλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό αρνίσια συκωταριά
4-5 γλυκάδια
Λίγο ξίδι
Χυμός λεμονιού
200 γρ. ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
200 γρ. ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
200 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζ. κρασί κόκκινο
Εκτέλεση
Πλένουμε τα έντερα καλά μέσα-έξω και τα βάζουμε σε λεκάνη με ξίδι, λεμόνι και αλάτι, για 30 λεπτά.
Κόβουμε σε λωρίδες την καρδιά, τη σπλήνα, το πνευμόνι, το συκώτι, τα γλυκάδια.
Τα αλατοπιπερώνουμε, τα τυλίγουμε με τα εντεράκια και τα δένουμε καλά.
(Για ευκολία μπορούμε να τα τυλίξουμε γύρω από ένα καλαμάκι που θα βγάλουμε μετά, εάν θέλουμε.)
Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα τα γαρδουμπάκια και γύρω τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά.
Σκεπάζουμε καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 60 λεπτά.
Αν η σάλτσα είναι υδαρής, τη βράζουμε για λίγο σε δυνατή
φωτιά ώστε να δέσει.
Σερβίρουμε τα γαρδουμπάκια ολόκληρα ή κομμένα σε φέτες.
Συνοδεύουμε με πιλάφι ή πουρέ και τη σάλτσα τους.
Τip
Μπορούμε να μαγειρέψουμε τα γαρδουμπάκια χωρίς την ντομάτα και τα αρωματικά, μόνο με λάδι, λευκό κρασί και ρίγανη.
Στο τέλος σβήνουμε με φρέσκο χυμό λεμονιού.