Υλικά
100 γρ. κόλιανδρος σε σπόρουςΥλικά
50 γρ. κύμινο σε σπόρους
2 λουβιά καρδάμωμο
25 γρ. τριμμένη κανέλλα
25 γρ. γαρύφαλλα
20 γρ. ολόκληροι κόκκοι πιπεριού
½ κ.γ. ξυσμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε σε καυτό, αλάδωτο αντικολλητικό τηγάνι τους σπόρους του κόλιανδρου, του κύμινου και του καρδάμωμου (αφού τους βγάλουμε από το λουβί τους).
Τα αλέθουμε μαζί με τα γαρύφαλλα σε μύλο μπαχαρικών ή στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε την κανέλλα και το ξύσμα του μοσχοκάρυδου και μεταφέρουμε το μείγμα σε αεροστεγές δοχείο.
Α.Τ.