banner
banner
banner

Γαλοπούλα με πορτοκάλι (από το αρχείο ΓΙΩΤΗΣ)

Συνταγή

Γαλοπούλα με πορτοκάλι (από το αρχείο ΓΙΩΤΗΣ)
Υλικά

2 μπούτια ή στήθος γαλοπούλας
2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
αλατοπίπερο
χυμός από 2 πορτοκάλια
φλούδα από δύο πορτοκάλια (μόνο το κίτρινο)
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
3 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
1 κούπα άσπρο κρασί
1 κούπα ζωμός κρέατος
μισό ποτηράκι λικέρ με γεύση πορτοκάλι

banner
Εκτέλεση

Τοποθετείτε τη γαλοπούλα σε ταψί. Αλατοπιπερώνετε, αλείφετε με μαργαρίνη, την σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον φούρνο για 1 ώρα στους 180°C. Στο διάστημα αυτό ετοιμάζετε τη σάλτσα. Διαλύετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ σε 1 κούπα ζωμό κρέατος.
Ρίχνετε το μίγμα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε το άσπρο κρασί, το λικέρ και τον χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά. Ξεσκεπάζετε τη γαλοπούλα, την περιχύνετε με τη σάλτσα και αφήνετε να σιγοψηθεί για μισή ώρα ακόμα.
Ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα πορτοκαλιού. Παίρνετε τη φλούδα από 2 πορτοκάλια (μόνο το κίτρινο) το κόβετε σε λεπτά μπαστουνάκια, τα βράζετε σε νερό για 5 λεπτά και τα στραγγίζετε καλά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε λίγο νερό, τα στραγγισμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τα αφήνετε να καραμελώσουν σε σιγανή φωτιά. Σερβίρετε τη γαλοπούλα σε πιατέλα την περιχύνετε με τη σάλτσα, τα καραμελωμένα πορτοκάλια και τη γαρνίρετε με φέτες πορτοκαλιού. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη γαλοπούλα με πάπια που θα την ψήσετε σκεπασμένη για περισσότερη ώρα.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος