banner
banner
banner

Γαλοπούλα με μανιτάρια και ζυμαρικά

Συνταγή

Γαλοπούλα με μανιτάρια και ζυμαρικά
Υλικά

1 μπούτι γαλοπούλας (περίπου 800 γρ.) ή δύο στήθη γαλοπούλας
Για τη μαρινάδα του κρέατος
 ½ φλ. ελαιόλαδο + χυμός ενός πορτοκαλιού + 1 κλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο
1 κ. μανιτάρια λευκά, καλλιεργημένα
200 ml λευκό κρασί
1 φλ. ελαιόλαδο 
1 κ.γ. λάδι τρούφας
1 κ.σ. φρέσκα φυλλαράκια δεντρολίβανου
1 συσκευασία πένες (απλές, ριγωτές, λευκές ή πολύχρωμες)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε το μπούτι της γαλοπούλας να μαριναρισθεί με το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και το κλαράκι του δεντρολίβανου για δύο ώρες. Στραγγίζουμε από τη μαρινάδα και στεγνώνουμε το κρέας. Το ξεκοκαλίζουμε και το κόβουμε σε κύβους.  Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα μανιτάρια.
Μαγειρεύουμε τα μανιτάρια χωρίς νερό μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καμία λιπαρή ουσία. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, περιμένουμε να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας μαζί με τα μανιτάρια. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, αλατοπιπερώνουμε, αρτύζουμε με τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου, ρίχνουμε καυτό νερό μέχρι τη μέση του φαγητού και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.  Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λάδι τρούφας.
 Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό τους. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το κρέας με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε προσεχτικά. Αν το φαγητό μας φαίνεται πολύ στεγνό, προσθέτουμε λίγο από το  νερό των ζυμαρικών. Σερβίρουμε μαζί με τριμμένη παρμεζάνα, αν θέλουμε, και επί πλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος