Υλικά
1 γαλοπούλα γύρω στα 2,5-3 κιλά
βούτυρο για το άλειμμά της
αλάτι και πιπέρι
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια (ότι είδος προτιμάμε), ψιλοκομμένα
50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
350 γρ. ψίχα μαλακού ψωμιού του τοστ
1 ποτήρι (250 ml) γάλα
2 αβγά
1 πρέζα τζίντζερ σε σκόνη
200 γρ. μικρά κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
τα συκωτάκια της γαλοπούλας
1 συσκευασία προ-βρασμένα κάστανα
Παρασκευή
Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια να μουλιάσουν σε ένα μπολ με χλιαρό νερό. Μουσκεύουμε το ψωμί μες το γάλα, το δουλεύουμε για λίγο, προσθέτουμε τα φρέσκα και τα αποξηραμένα μανιτάρια και λίγο από το νερό που τα μουλιάσαμε. Ρίχνουμε και τα αβγά στο μείγμα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη σκόνη του τζίντζερ και το αφήνουμε να φουσκώσει λίγο. Στο μεταξύ σοτάρουμε για λίγο τα κρεμμυδάκια με λίγο βούτυρο στο τηγάνι, προσθέτουμε και τα συκωτάκια της γαλοπούλας και τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα του ψωμιού. Ετοιμάζουμε τη γαλοπούλα, τη σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, τη βουτυρώνουμε και την αλατοπιπερώνουμε μέσα- έξω. Τη γεμίζουμε με το μείγμα του ψωμιού τη ράβουμε και την βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο, στους 180ο С, φούρνο για 30 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160ο С και συνεχίζουμε να την ψήνουμε για άλλη 1 ώρα και 45 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η πέτσα της. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί. Περίπου 10' πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, ρίχνουμε τα κάστανα στο ταψί και τα ζεσταίνουμε, χωρίς να τα αφήσουμε να στεγνώσουν, μέσα στο ζωμό της γαλοπούλας. Την τοποθετούμε σε μια πιατέλα και γύρω της βάζουμε τα κάστανα.